Hoe bescherm in mij tegen straling onderweg?

In deze blog bespreek ik een vraag die mij van de week gesteld werd door 1 van mijn klanten.  Zij schreef mij het volgende: 

Beste Monique, ik ben heel gevoelig en als ik ergens ben waar veel straling is dan voel ik mij altijd direct heel erg opgejaagd. Ik ben veel onderweg voor mijn werk en verblijf dan ook vaak in hotels. Ik merk dan direct dat de straling van wifi zo een invloed heeft op mijn gestel dat ik er slecht van slaap en hoofdpijn van krijg. Het is net alsof ik allerlei vreemde trillingen in mijn lichaam voel en ik word daar nerveus van.  Kun jij mij alsjeblieft helpen en zeggen wat ik het beste kan ik doen om mij te beschermen als ik onderweg ben?

Thuis heb ik er gelukkig geen last meer van want ik heb vorig jaar de Shungite stenen in huis geplaatst op de plekken die jij mij had geadviseerd. Daar ben ik nog steeds heel blij mee. Ik hoop dat je mij nu weer kan helpen want ik vind dit erg belastend.

Groetjes Felicia.

Deze klachten zijn waarschijnlijk heel erg herkenbaar voor veel mensen want in de afgelopen jaren dat ik met mijn klanten heb gesproken hoor ik niet anders. Zelf herken ik dit soort klachten ook. Ik liep laatst op het strand langs de zee met een vriendin en plotseling voelde ik een heel vervelend veld, ik kreeg een nare druk op mijn hoofd en had zoiets van wat is dit in hemelsnaam. We lopen in de natuur uit te waaien en dit is echt heel naar. Mijn vriendin voelde hetzelfde. Toen keek ik naar links en zag een hele grote zendmast staan bij de reddingsbrigade en dat verklaarde de ellende die wij voelden.  Na iets van 750 meter  of een kilometer gelopen te hebben werd het veld weer rustig. Het was echt heftig voor ons lichaam.

Ik zal uitleggen wat er met het lichaam gebeurt als er straling in de omgeving is en dat kan in een hotel zijn, in de auto, in winkels, op je werk of gewoon thuis uiteraard.

Straling is een langzame sloper. Zodra straling de lichaamscellen binnen dringt wordt dit ervaren als een aanval want het is niet natuurlijk, er komt een energie binnen waar het lichaam zich tegen wil beschermen. Dus wat gebeurt er, het parasympatisch zenuwstel wordt direct geactiveerd. Dit is het stelsel dat voor de vecht vlucht reactie zorgt en gaat hormonen afscheiden waardoor je ook de energie en de kracht krijgt om te vechten of te vluchten. Je hartslag gaat omhoog,  er komt meer suiker in je bloed en je spijsvertering vertraagt.

Dit is dus een stress respons dat het lichaam instinctief afgeeft want het wordt min of meer aangevallen en het wil zich beschermen. Het hormoon cortisol wordt afgescheiden om je voor te bereiden op het vechten of vluchten.

Als je dus continue in straling zit van wifi, is je lichaam in permanente staat van alertheid en scheidt dus voortdurend cortisol af.  Je krijgt dan een hyperactief sympatisch zenuwstelsel en dat kan tot vervelende klachten leiden. En daar zal ik je een paar voorbeelden van geven. Om snel aan energie te komen om te vechten of vluchten wordt er glucose vrijgemaakt en stijgt de bloedsuikerspiegel. Chronisch verhoogde glucosewaarden kunnen leiden tot insulineresistentie. Mensen met diabetes type 2 hebben vaak hyperactiviteit in het sympathische zenuwstelsel.

Hoge cortisolniveaus zorgen ook  voor een onderdrukking van het immuunsysteem – als er gevaar dreigt heb je er niks aan dat je ziektekiemen op afstand houd, je lichaam gebruikt liever die energie om bijvoorbeeld te vluchten.  

Dan hebben we het nog niet eens gehad over slecht slapen. Als je teveel cortisol aanmaakt doordat je lichaam zich aangevallen voelt door de straling is het veel moeilijker om je rust te vinden, wat ook heel logisch is. Je komt hierdoor ook niet makkelijk in slaap en wordt niet meer uitgerust wakker.

Zo kan ik nog wel even doorgaan met het lijstje met klachten,  maar volgens de zogenaamde rapporten van de overheid is de straling veilig. Laat ik die afslag maar even niet nemen want dan zijn we voorlopig nog niet klaar over dit onderwerp.  Ik ben er van overtuigd dat straling in welke vorm dan ook niet gezond is.

Jouw lichaam heeft twee systemen en dat is het sympatische en het parasympatische zenuwstelsel.

Het para sympatische zenuwstelsel zorgt er voor dat het alle onbewuste functies van het lichaam, controleert zoals ademen en het verteringsproces. Dit is het rust en verteringsstelsel.

Een onderdrukt parasympatisch zenuwstelsl,  doordat je continue in alerte staat bent,  kan leiden tot stemmingswisselingen. Depressie en angstgevoelens kunnen daar dus een gevolg van zijn.  Dus hoe meer jouw para sympatisch zenuwstelsel geactiveerd is, des te rustiger voel jij je vanbinnen en hoe beter het zijn werk kan doen om jouw lichaam in optimale conditie te houden. Het heeft dan alle tijd om zijn taken uit te voeren en te werken aan het remmen van ontstekingen, jouw opgeslagen vettengoed te verbranden,  hormonen af te scheiden die je happy maken en ga zo maar door.

Ik ben heel dankbaar dat er Shungite is en dat de natuur ons iets heeft geschonken om ons te kunnen beschermen. Deze steen is echt een groot geschenk van het Universum. Shungite heeft het vermogen door zijn rechtsdraaiende moleculen om de links draaiende moleculen van Straling en overige electromagnetische velden te neutraliseren. Op het moment dat linksdraaiende velden het rechtsdraaiende veld dat Shungite om zich heen genereert,  raakt, dan botsen die twee velden tegen elkaar op en worden ze op 0 gesteld. Dit is wetenschappelijk bewezen en er is zelfs een nobelprijs uitgereikt aan drie wetenschappers die dit ontdekt hebben.

Als ik dan nu terug ga naar de mail  van Felicia, dan is het heel logisch dat haar zenuwgestel in alertheid schiet en zij zich opgejaagd gaat voelen door de cortisol die afgescheiden wordt en slecht slaapt als ze onderweg is voor haar werk.

Thuis slaapt zij rustig, want ik heb haar destijds aangeraden om een grid te maken van 4 piramides in de hoeken van haar slaapkamer en een grote steen te plaatsen bij haar bed. Dit is eigenlijk voor iedereen een absolute aanrader om rustig te slapen.

Het eerste advies dat ik Felicia gegeven heb is draag sowieso een grote ronde hanger onderweg en hang die op de hoogte van je hart. Deze hanger beschermt dan in ieder geval het hart gebied, want dat is een plek waar veel energie binnenkomt en mensen die vrij gevoelig zijn hebben vaak ook een hartchakra dat erg open staat en geactiveerd is.  Dat is prio 1 om je hart te beschermen.

Daarnaast is het belangrijk als je veel onderweg bent voor je werk en lange afstanden rijdt in de auto en gebruik maakt van handsfree bellen om het raam iets open te zetten, al is het maar 1 cm. Je onderbreekt hiermee het gesloten circuit dat ontstaat en het geeft minder druk op je hoofd door de straling die je onderweg voelt van de mobiele telefoon tijdens het handsfree bellen of door de telefoon alleen al aangesloten te hebben. Dit scheelt echt een heleboel.

4 Shungite piramides

Voor op de hotelkamer om iets meer rust te creëren bij het slapen zou ik de vier kleine piramides mee nemen en die rond het bed zetten. Op iedere hoek 1. Het is een niet al te groot pakketje om mee te nemen op reis en het werkt fantastisch. Geeft een hoop rust. Daarnaast  is het raadzaam om de hanger onder het kussen te leggen of gewoon om te houden s nachts.

Voor op de hotelkamer om iets meer rust te creëren bij het slapen zou ik de vier kleine piramides mee nemen en die rond het bed zetten. Op iedere hoek 1. Het is een niet al te groot pakketje om mee te nemen op reis en het werkt fantastisch. Geeft een hoop rust. Daarnaast  is het raadzaam om de hanger onder het kussen te leggen of gewoon om te houden s nachts.

Ik slaap zelf ook met een kleine gepolijste Shungite steen in bed en ik word vaak wakker met de steen in mijn hand, die ik dus onbewust pak als ik slaap.

Ik heb een boek geschreven dat heet SHUNGITE Bescherming tegen Straling. Hierin geef ik heel veel adviezen en tips om jouw huis  ook zoveel mogelijk stralingsvrij te maken. Het boek is te verkrijgen via de website van Shungite Nederland voor € 12,95 en kan dan direct gedownload worden. Wil je liever een paperback versie dan kan dat ook. Deze kost € 22,50.

Mocht je interesse hebben om een keer een Shungite Healing te ondergaan bij mij thuis in de Shungite Healing cirkel dan ben je van harte welkom. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de pagina Shungite Healing. Daar zie je ook een aantal video’s van mensen die over hun ervaring in de Shungite cirkel vertellen. Echt leuk om te zien!

Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn podcasts en mocht je zelf nog vragen hebben dan mag je mij altijd appen, bellen of mailen. Ik geef met veel plezier antwoord op al jouw vragen. Je kunt ook een gratis consult aanvragen waarin ik je vrijblijvend advies op maat geef om ook jouw huis of praktijk zoveel mogelijk stralingsvrij te maken.

Een stralingsvrije omgeving gewenst!

Monique vdf de Vries