Shungite als anti-oxidant door de “Fullerenen”

Wist je dat de unieke moleculen in Shungite Fullerenen heten? Zodra de shungite stenen in water gelegd wordt beginnen de stenen deze "Fullerenen" moluculen af te geven. Er is bewezen door wetenschappers dat de fullerenen helende eigenschappen hebben op het menselijk lichaam en treden op als anti-oxidanten door vrije radicalen aan zich te binden. Voor de ontdekking van het koolstofmolecuul "Fullereen" in 1986 kregen de onderzoekers Richard Smalley, Robert Curl en Harold Kroto in 1996 de Nobelprijs voor chemie. In 2003 werd er een onderzoek gepubliceerd door Rice University naar medische toepassingen van fullerenen. Er vindt steeds meer onderzoek plaats over deze bijzondere fullerenen die in Shungite voorkomt.

Wist je dat de unieke moleculen in Shungite Fullerenen heten? Zodra de shungite stenen in water gelegd wordt beginnen de stenen deze “Fullerenen” moluculen af te geven.  Er is bewezen door wetenschappers dat de fullerenen helende eigenschappen hebben op het menselijk lichaam en treden op als anti-oxidanten door vrije radicalen aan zich te binden.

Voor de ontdekking van het koolstofmolecuul “Fullereen” in 1986 kregen de onderzoekers Richard Smalley, Robert Curl en Harold Kroto in 1996 de Nobelprijs voor chemie.

In 2003 werd  er een onderzoek gepubliceerd door  Rice University   naar medische toepassingen van fullerenen. Er vindt steeds meer onderzoek plaats over deze bijzondere fullerenen die in Shungite voorkomt.